Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Image

Urtesnurrer

Rundstykker blir best med Bremykt

Saftige og smakfulle Urtesnurrer som passer perfekt til supper, lasagne,grillmat, gryteretter og til skalldyr.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Begynn med å lage deigen, ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett lunken(ca25 grader) væske, smør og egg, og elt i ca 10 minutter.

Smelt hvitløksmøret i en kjele eller i mikroen,og la det avkjøles mens du kutter urter og river osv .

Når deigen er ferdig eltet så heller du litt olje utover benken og kjevler deigen ut i en Leiv oppå oljen, til den blir ca 1 cm tykk og rektangelformet.

Smør det smelta smøret utover og strø på urter og ost, og rull sammen i en pølse.

Skjæres opp i ca 2 cm tykke skiver,og legges på stekebrett med bakepapir.

Hev i ca 1-2 timer(til de er dobbel størrelse.

Pensle med egg/vann eller melk og topp med litt revet ost.

Stekes på 180 grader på midterste rille i ca 10-12 minutter ?

Avkjøl og nyt!

Ingredienser

1 L hvetemel
0,5 L lunken melk(kan eventuelt bytte ut litt av melken med kesam/rømme osv)
3ss Bremykt steke og bake
1 egg
1 pose tørrgjær
1 klype salt

Fyll:
1 stor neve finhakket kruspersille(bruker en hel potte fra butikken)
1ss finhakket basilikum
Pluss eventuelt andre urter du måtte like å bruke? Dill er godt til skalldyr,rosmarin til lam osv.
1 pølse jacobs utvalgte hvitløkssmør(smeltet)
150g revet ost(norvegia,mozzarella,parmasan,gyuier,manchego)

+ eventuelt litt ost til topping