Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Image

Verdens beste og enkleste rundstykker

Rundstykker blir best med Bremykt

Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter. Enkle ingredienser, ingen knaing, ingen etterheving, ingen utrulling og kjempegode rundstykker - ja takk!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg lager ofte disse på søndagen som brunsj eller ettermiddagskos. Da har vi rundstykker til matpakken i flere dager.

Fremgangsmåte

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.

Jeg pleier å bruke en rimelig müslimiks. 1/3 av den og resten mel (sammalt, rugmel, hvetemel etc).

Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med solsikkekjerner strødd på toppen.

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig. (Se første bilde). Du trenger ikke kna.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene, (ha evt. på solsikkekjerner), bruk en pizzaskjærer, del deigen opp i 20 ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i 10-15 minutter.

Serveres varme rett fra ovnen.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Ingredienser

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
Mel, kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Beregn ca. 1200 gram. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig.