Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Eltefrie rundstykker med havregryn

Rundstykker blir best med Bremykt

Fantastisk enkle rundstykker som krever null krefter og gir smakfulle luftige rundstykker.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne fant jeg opp tidligere i år, og jeg har aldri utviklet en oppskrift før! Har lagd disse mange ganger allerede.

Fremgangsmåte

1. Bland det våte og varm i mikrobølgeovnen til smøret har smeltet. Bland godt.
2. Bland det tørre og tilsett i det våte.
- Her hender det alltid at jeg må tilsette mer vann. Sikkert like mye som jeg først hadde i (altså dobbelt), men jeg har ikke regnet på det enda.
3. La alt dette stå luftett over natten / over 9 timer.
- Vanlige eltefrie oppskrifter sier 12-18 timer, men jeg tror at, fordi denne blandingen er så varm til å begynne med, kan man klare seg med mye mindre tid.
4. Ha over på en melet flate, brett og kna litt og del i 9 like emner. Legg disse ut i den fasongen du vil på et bakepapirkledd stekebrett, og ha i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (om jeg husker rett, følg med for sikkerhets skyld) til de får en fin og gyllen farge.
5. Etter at de har kjølt seg ned så lenge du makter å vente spiser du de med rikelige mengder smør og brunost!

Ingredienser

Ingredienser, 9 (18) stk:
Det våte:
1,7 (3,3)+ dl vann
1,7 (3) dl store havregryn
40 (80) g bremykt steke og bake

Det tørre:
300 (600) g hvetemel
1/2 (1) ts salt
20 (40) ml sukker
1/2-1 (1-2) ts tørrgjær