Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

12016593 1616734321908506 1645087012 n

Safran-brioche m/chili & mandler

Rundstykker blir best med Bremykt

Dette bakverket er utrolig saftig og samtidig luftig, det har en god smak av ristede mandler og et deilig lite "sting" av chili :) Deilig som lunsj med litt salat ved siden av. Eller bare som en "kjapp en" i hånda på vei til jobb en travel dag :)

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg har alltid elsket brioche. Men dette er første gang jeg prøver å bake de selv :)

Fremgangsmåte

*varm melken til 37' og rør inn gjæren
*tilsett egg og sukker og bland godt
*ha i melet, saltet, safranen og gurkemeien og kjør sammen deigen med eltekrok til den slipper kanten på bollen.
*tilsett smøret i terninger, litt og litt. Det tar ca 15 min å kjøre inn alt smøret.
*ha i finhakket chili og grovhakkede mandler.
*sett deigen til kaldheving i minst 3 timer, gjerne over natten.

*når deigen er klar deles den i 10 like store emner.
*rull hvert emne til en lang pølse og tvinn den sammen til en knute.
*etterhev under plastfolie (så de ikke tørker ut) i ca 2,5 time.
*pensle med et sammenvispet egg
*stekes på 180' i ca 16-17 min.
*ikke overstek, da kan de bli tørre

Ingredienser

60 gr melk
15 gr tørrgjær
6 store egg
70 gr sukker
560 gr hvetemel
1 ta salt
280 gr bremyk steke&ønske

-1 pk safran
-1 ts gurkemeie
-1 rød chili
-100 gram rista, salte mandler

-1 egg til pensling