Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Screenshot 2015 09 02 16 37 36 1

Verdens beste rundstykker

Rundstykker blir best med Bremykt

Luftig og god

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Hele familiens favoritt rett og slett?

Fremgangsmåte

Ta 150gr smør og sett på benken til det blir mykt. Varm 6dl melk og 6dl vann til 38/40 grader. Ha så 2kg hvetemel i bollen (jeg bruker kjøkkenmaskin) ha i 2ts salt, 8ts sukker, 3egg og 100gr gjær oppi (bruker tørrgjær) om du bruker fersk gjær så løs den opp i lamme melk og vann. Så tar du melk og vann som er varmet til 38/40 grader sammen med mel og det andre. Elt godt i 5-7min. Om deigen blir litt løs tar du litt hvetemel i under elting. Jeg bruker å kjenne på deigen under elting, når den setter seg litt på fingrene syns jeg den er perfekt. Deigen "setter" seg litt når man triller rundstykkene ut.
Når du har fått en fin deig så triller du rundstykkene ut med EN gang. Ingen forheving.
Så heves di på plate under klede i 20-30min. Så penseler jeg de med 1egg og litt melk blandet. Steikes i 225grader i 8-10min.
Velbekomme.

Ingredienser

2kg hvetemel
3egg
150gr mykt smør
2ts salt
6dl melk
100gr gjær
8ts sukker