Legg inn oppskrift
Bananbroed4

Saftig bananbrød med nøtter og sjokolade

Annet blir best med Bremykt

Bananbrød passer utmerket å bake hvis du har noen overmodne bananer liggende på kjøkkenbenken. Jo mer moden bananene er, jo søtere er de. I denne oppskriften legger jeg til litt sjokolade og pekannøtter, men lag den gjerne uten. Dette er en skikkelig godbit til kaffen, til ett glass melk – eller helt for seg selv.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

1. Sil mel, salt og bakepulver i en bolle. I en annen bolle pisker du sammen Bremykt og sukker til det er hvitt og skummende.

2. Så tilsetter du eggene, ett om gangen (pisk i ca 2 min. etter hvert egg). Rør inn de moste bananene i eggmassen. Tilsett så melblandingen i små mengder til røren er glatt. Hvis du ønsker å ha i sjokolade rører du inn dette nå.

3. Hell røren i 2 smurte brødformer og strø over nøttene. Stek i ca 1 time (på 180 grader). Ta brødene ut av ovnen og la de hvile i formen i ca 10 minutter før du legger de på en bakerist.

Ingredienser

500 g hvetemel
1/3 ts salt
2 egg
4 ts bakepulver
100 g Bremykt Steke og Bake
100 g sukker
6 modne bananer
1 neve mørk/lys sjokolade