Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 8758

Pull apart pizza brød

Annet blir best med Bremykt

Et deilig middags- eller kosebrød med god smak av skinke og ost laget på en annerledes måte.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1: Ha varmt vann, litt varmere enn fingervarmt ca 40 grader i bollen til kjøkkenmaskinen. Ha i tørrgjær og sukker og rør dette lett sammen. La stå ca 5 min til det begynner å bruse eller boble. Da vet man at gjæren begynner å jobbe, skjer det ingenting tror jeg at jeg nok hadde villet begynt på nytt med en ny pose gjær.
2: Ha i salt og melet, men hold av litt av melet for å justere med. Kjør dette til en smidig deig på middels hastighet på kjøkkenmaskinen. Kan gjerne være litt klissete å henge igjen i bunnen av bollen. Er den altfor klissete tilsett mere mel. La maskinen gå i 5-8 min. Ha så i Bremykt steke og bake i terninger, la dette eltes godt inn.
3: Dekk med plastfolie og sett til heving. La den heve til dobbel størrelse ca 30-45 min.
4: Ha litt mel på benken og kjevle pizzadeigen ut til en stor leiv. Smør utover et lag tomatpure eller ketchup etter smak. Strø ost over og skinke/pølse eller hva du liker. Ha på urter, krydder etter smak.
5: Smør en brødform med Bremykt bake og steke. Skjær pizzaleiven i firkantede biter utifra hvor stor brødformen din er. Legg 4 biter oppå hverandre. Legg de så på kant i brødformen. Sånn at de står på høykant bortover i formen. Tett i tett, stapp inn litt fyll som faller ut.
6: Legg over plastfolie og hev i ca 30 min.
7: Settes inn i formvarmet ovn på 180 grader. Stekes i ca 40-50 min. Kan gjerne ta den utav formen å steke et lite 10 min ekstra så den blir god å sprø over det hele.
8: La den gjerne stå å sette seg ca 15 min før man begynner å dra biter av å kose seg :)

Ingredienser

4 dl (400 g) vann

50 g tørrgjær (kan halveres)

1/2 ts sukker

1 ts salt

ca 800 g (7-8 dl) pizza mel (evt vanlig hvete mel)

50 g Bremykt steke og bake

ca 200-250 g revet ost

100-200 g skinke/spekeskinke/pølse eller lignende

Friske urter er også godt som f.eks organo, timian, basilikum

Ca 2 ss tomatpure eller ketchup

krydder

Bremykt til smøring av formen