Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Norges Beste Bakst Bremykt

Topp 3 i Norges Beste Bakst 2015

La deg friste og inspirere av de beste oppskriftene i fjorårets utgave av bakekonkurransen Norges Beste Bakst.

Siden første runde av Norges Beste Bakst i 2014 har det kommet inn over 800 bidrag totalt. Det er med andre ord ingen ting å si på bakegleden her til lands! Egenkomponerte oppskrifter på sjokoladekaker, gjærbakst, rullekaker, kjeks, ostekaker, iskaker og muffins er bare noen eksempler på hva bakeglade deltagere har bidratt med i konkurransen så langt.

Imponerende kreativitet

I fjorårets runde av Norges Beste Bakst imponerte deltagerne med kreativitet og gode gjennomarbeidede oppskrifter. Det gjorde at juryen fikk en stor jobb med å velge ut de beste oppskriftene. Det ble prøvebakt og prøvesmakt. Ti oppskrifter ble plukket ut til finalen, og til slutt ble det kåret en første-, andre- og tredjeplass blant disse.

Frode Breimo gikk helt til topps med sin egenkomponerte, smakfulle og friske oppskrift på bringebær- og sitronruter med en sprø smuldretopp.

Norges Beste Bakst Bremykt

FOTO: Frode Breimo

– Dette er en av mine favorittoppskrifter fordi den så frisk og god, og veldig enkel å lage. Den er uten egg, og kan også gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn og bytte ut hvetemelet med f. eks. havremel, sier Frode Breimo

– Hvor lenge har baking vært din hobby?

– Jeg bakte min aller første kake til min datters 3-årsdag for seks år siden, men da gikk det vel et år til neste gang. Etter det har det bare blitt mer og mer.

– Hvordan vil du beskrive din bakestil?

– Jeg vil beskrive min bakestil som uredd og perfeksjonistisk. Jeg elsker å prøve nye, gjerne litt utfordrende oppskrifter, og er opptatt av at det både skal smake godt og se profesjonelt ut. Jeg liker å prøve oppskrifter fra mange forskjellige land, men har en spesiell forkjærlighet for fransk konditorkunst.

– Hva er ditt tips til dem som skal melde seg på i neste runde av bakekonkurransen Norges Beste Bakst?

– Mitt beste tips er rett og slett bare å bli med, det er ingenting å være redd for. Jeg var lenge i tvil, og la vel inn mitt bidrag samme dagen som fristen gikk ut. Jeg trodde ikke jeg hadde noen sjans, men tok altså grundig feil, sier Frode.

Klikk her for å få oppskriften på kaken som stakk av med tittelen Norges beste bakst.

Har du noen gang smakt en bollekaken monkey bread? Leif Inge Bårdsen stakk av med andreplassen i Norges Beste Bakst med sin oppskrift på disse saftige, smakfulle og karamelliserte godbitene. Dette er uten tvil en annerledes og morsom måte å lage boller på.

Norges Beste Bakst Bremykt

FOTO: Leif Inge Bårdsen, www.matmonster.blogg.no

Klikk her for å få oppskriften på monkey bread.

Tredjeplassen i Norges Beste Bakst 2015 gikk til Marie Helene Roald for hennes smakfulle oppskrift på rullekake. Klassikerkaken inneholder jordbærsmørkrem og hint av pasjonsfrukt – og vi advarer: Her det vanskelig å nøye seg med ett stykke.

Norges Beste Bakst Bremykt

FOTO: Marie Helene Roald, thevanillamonologues.blogg.no

Klikk her for å få oppskriften på rullekake med jordbærsmørkrem.

De andre finalistene fra 2015 finner du her:

Sweet vanilla cones – laget av Elin Rusnes Kvingedal
Brownie med ostekrem og glasur laget av Vigdis Solberg
Nektarinkake laget av Marthe Gusterud
Smores pai – laget av Oda Uhlin Husebekk
Sommerboller ala Nettbakeren med masse godt – laget av Terje Skaar
Ostekake med pepperkakebunn og multer – laget av MaryLovesTheLittleThings
Bringebærkrans – laget av Anita Stokke Blomvik

Ny runde av Norges Beste Bakst

Har du lyst til å delta med din beste egenkomponerte oppskrift i neste runde av Norges Beste Bakst? I tillegg til heder og ære og tittelen Norges Beste Bakst, kan du vinne flotte premier fra Tilbords.

Les mer om konkurransen.