Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Eplesnurr laget av tove holter for bremykt

Saftige og smakfulle eplesnurrer

Bak og spis med det samme – eller frys bort til en senere anledning.

Tove Holter, som står bak matbloggen idefull.no, vet hvordan hun skal lage bakverk som gjør at du får lyst til å bake noe godt med det samme. Prøv hennes oppskrift på saftige eplesnurrer – en artig og svært smakfull variant av kanelsnurrer.

Eplesnurrer fra tove holter bremykt
FOTO: Tove Holter, idefull.no

Ingredienser:

  • 460 g mel
  • 40 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g Bremykt

Fremgangsmåte:
Varm melken. Den skal være lunken/fingervarm. Bland det tørre med egg og lunken melk. Mens kjøkkenmaskinen går, has smør og gjær i. La kjøkkenmaskinen gå i 10-15 minutter.

Smøret kan brukes rett fra kjøleskapet, men også romtemperert. Husk bare at jo mer det står ute, jo mykere blir det.

Heves i en time.

Eltes ut med litt mel. Kjevle til rektangel 40 × 50 cm sånn ca., eller annen størrelse om du skulle ønske det.

Fylles med:

  • 80 g smeltet Bremykt
  • 100 g Brun farin
  • 6 g kanel
  • 3 epler (uten skall) finhakkes (med stavmikseren)

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Skrell og finhakk eplene. Ikke lag mos, for den kan bli for bløt.
Alt blandes og smøres utover den utkjevlede deigen, men ikke på et smalt felt av den ene langsiden av deigen. Denne siden skal binde hele rullen sammen.
Rull deigen sammen fra langsiden du kunne smøre blandingen på, og skjær skiver i ønsket størrelse av rullen.
Pensles med egg og etterheves i 15 minutter til en time.
Stekes på et bakepapirkledd stekebrett på 190 grader i 25 – 30 minutter.
Nytes som de er eller med melis på toppen.
Kan fryses. For best resultat bør dette gjøres når de er ferske.

Bremykt eplesnurr tove holter
FOTO: Tove Holter, idefull.no
Eplesnurr tove holter bremykt
FOTO: Tove Holter, idefull.no