Legg inn oppskrift
Tove holter eplelapper bremykt

Saftige og smakfulle eplelapper

Disse lappene lager du på 1-2-3, og de smaker vidunderlig godt både til kaffen, lunsjen og som kveldsmat.

Matbloggeren Tove Holter, som står bak bloggen idefull.no, kan kunsten å trylle frem smakfulle fristelser. Prøv hennes oppskrift på eplelapper, og topp lappene med det du liker best.

– Server lappene nystekte med is, krem, honning, karamell, epler, kanel, mandler eller hva du måtte ønske. Det er også godt med brunost på disse, sier Tove.

Oppskrift til ca. 20 eplelapper
4 egg
100 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kefir
150 g smeltet Bremykt
400 g mel
1 ts natron
eplepuré laget av 4 epler (råe)

Fremgangsmåte
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig.
Tilsett det våte (Bremykt og kefir) og det tørre (mel og natron) om hverandre.
Mos eplene med stavmikser eller riv dem med rivjern. Rør inn moste epler for hånd.
La røra heve i 30 minutter. Stekes på middels varme.

Størrelsen du velger å steke dem i, avgjør hvor mange lapper du ender opp med.

Eplelapper tove holter bremykt
Foto: Tove Holter