Legg inn oppskrift
Epleflette tove holter bremykt

Prøv Tove Holters epleflette

Gled familie og venner med en herlig epleflette denne høsten.

Få ting slår lukten og smaken av rykende fersk gjærbakst. Vi anbefaler deg å prøve matblogger Tove Holter sin oppskrift på epleflette med eplemos og vaniljekrem. Holter, som står bak bloggen idefull.no, har mye god bakst på lager i sine oppskriftsbøker. I 2014 stakk hun av med tittelen Norges Beste bakt med sin egenkomponerte oppskrift på en saftig eplekake.

Epleflette bremykt tove holter
FOTO: Tove Holter, idefull.no

Epleflette, ingredienser:

  • 260 g mel
  • 20 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk lunken
  • 1 egg
  • 15 g fersk gjær
  • 50 g Bremykt

Fremgangsmåte:
Varm melken. Den skal være lunken/fingervarm. Bland det tørre med egg og lunken melk. Mens kjøkkenmaskinen går, has smør og gjær i. La kjøkkenmaskinen gå i 10-15 minutter.
Smøret kan brukes rett fra kjøleskapet, men også romtemperert. Husk bare at jo mer det står ute, jo mykere blir det.
Heves i en time.
Eltes ut med litt mel. Kjevle i et rektangel. Det kan ikke være lenger enn stekebrettet. Skjær «fliker» på hver langside av rektangelet. Disse skal være skrå. Det skal være like mange på hver side.

Fylles med:

  • Eplemos
  • Vaniljekrem

Smør ønsket mengde eplemos og vaniljekrem på midten av rektangelet. Bruk det du liker best, hjemmelaget eller kjøpt. Nå skal “flikene” brettes over eplemosen og vaniljekremen (som om de omfavner godsakene), og du skal til slutt ende opp med en flette.

Slik lager du epleflette tove holter bremykt
FOTO: Tove Holter, idefull.no

Man kan selvfølgelig lage en ordentlig flette, men det blir etter min erfaring mye gris.

Pensles med smeltet Bremykt og etterheves i 15 minutter til en time.

Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 190 grader i 25 minutter.

Serveres gjerne med melis.

Kan fryses. For best resultat bør det gjøres når den er fersk.

Smakfull epleflette tove holter bremykt
FOTO: Tove Holter, idefull.no