Legg inn oppskrift
Pavlova 2

Pavlova med friske bær og sjokoladekrem

Pavlova er en populær kake til festlig lag. Her får du oppskriften på en variant med bær, sjokoladekrem og sjokoladesaus.

For matbloggeren Tove Holter, som står bak bloggen idefull.no, er pavlova en sikker vinner til festlige anledninger i sommerhalvåret. Hun har satt sammen denne herlige varianten, med masse godt!

Marengsbunn

Ingredienser:
• 4 eggehviter
• 200 g sukker
• 5 g vaniljesukker
• 15 g maizena
• 2 ts bringebæreddik

Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen pisker du inn maizena, og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.
Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse) i flere omganger oppå hverandre. Lag gjerne en kant på toppen, da blir det plass til flere godsaker.
Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Stek nederst i ovnen. Stek i 1 time. Etter en time skrus ovnen av, og ovnsdøren settes på gløtt. La marengsen stå i ovnen til den er avkjølt.

Sjokoladekrem

Ingredienser:
• 3 dl kremfløte
• 50 g romtemperert Bremykt i biter
• 1 kokesjokolade 70%
• 1 kokesjokolade hvit
• 4 eggeplommer

Fremgangsmåte:
Ha kremfløten og smøret i en kjele. Kok opp. Ta kjelene av varmen og ha sjokoladen oppi. Rør til alt er smeltet. Ha så i en og en eggeplomme og rør godt. Sett kaldt når den er romtemperert. Kremen kan godt lages dagen i forveien, så slipper du å trippe foran kjøleskapet mens den avkjøles.
Når kremen er blitt kald, piskes den stiv.

Krem

Ingredienser:
3 dl kremfløte
3 ss sukker

Fremgangsmåte:
Kremfløten piskes stiv med sukkeret.

Sjokoladesaus

Ingredienser:
0,5 dl kremfløte
50 g kokesjokolade 70%

Fremgangsmåte:
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og rør til sjokoladen har smeltet.
Denne stivner litt når den avkjøles. Bør brukes mens den er litt lunken.
Tips: Ha sausen i en sprøytepose og klipp et lite hull. Dermed har du bedre kontroll på den.

Montering og pynting

Monter elementene i følgende rekkefølge:
• Marengsbunn
• Sjokoladekrem
• Krem
• Ønsket menge jordbær, bringebær og blåbær
• Sjokoladesaus
• Sitronmelisse

Tips: Både marengsbunnen og sjokoladekremen kan godt lages dagen i forveien. Men vent til like før servering med å ha på kremen og pynten.