Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 9553

Påskecookies med appelsin, ingefær og hvit sjokolade

Smakfulle cookies som passer perfekt både til påskedesserten og som niste på tur i påskefjellet.

Tove Holter, som står bak bloggen idefull.no, har laget deilige påskecookies. Dette er smakfulle cookies som passer perfekt både til påskedesserten og som niste på tur i påskefjellet.

Ingredienser (til ca. 24 stk cookies):

• 100 g romtemperert Bremykt
• 200 g brun farin
• 1 ts vaniljesukker
• 2 egg
• 250 g mel
• 1 ts bakepulver
• 2 – 3 ts malt ingefær (smak deg frem)
• 1 dl appelsinjuice
• Zest fra 1 appelsin (helst økologisk)
• 200 g hakket hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse)

Slik gjør du:

Pisk romtemperert Bremykt, brun farin og vaniljesukker godt. Tilsett deretter eggeplommene og så eggehvitene. Bland dette godt før du har i melet, bakepulver og malt ingefær. Rør deretter inn appelsinjuice og zest før den hvite sjokoladen has i.

Sett kaldt i ca. 1 time, før du fordeler deigen på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes på 180 grader i 14 – 16 minutter.

Cookiesene skal være myke når de tas ut av ovnen. De stivner når de avkjøles.

Tips:

Dypp halve cookiesen i smeltet mørk sjokolade for en ekstra smak.
En kjempegod dessert får du ved å servere dem som sandwich med is mellom.

Img 9616