Legg inn oppskrift
Img 9553

Påskecookies med appelsin, ingefær og hvit sjokolade

Smakfulle cookies som passer perfekt både til påskedesserten og som niste på tur i påskefjellet.

Tove Holter, som står bak bloggen idefull.no, har laget deilige påskecookies. Dette er smakfulle cookies som passer perfekt både til påskedesserten og som niste på tur i påskefjellet.

Ingredienser (til ca. 24 stk cookies):

• 100 g romtemperert Bremykt
• 200 g brun farin
• 1 ts vaniljesukker
• 2 egg
• 250 g mel
• 1 ts bakepulver
• 2 – 3 ts malt ingefær (smak deg frem)
• 1 dl appelsinjuice
• Zest fra 1 appelsin (helst økologisk)
• 200 g hakket hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse)

Slik gjør du:

Pisk romtemperert Bremykt, brun farin og vaniljesukker godt. Tilsett deretter eggeplommene og så eggehvitene. Bland dette godt før du har i melet, bakepulver og malt ingefær. Rør deretter inn appelsinjuice og zest før den hvite sjokoladen has i.

Sett kaldt i ca. 1 time, før du fordeler deigen på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes på 180 grader i 14 – 16 minutter.

Cookiesene skal være myke når de tas ut av ovnen. De stivner når de avkjøles.

Tips:

Dypp halve cookiesen i smeltet mørk sjokolade for en ekstra smak.
En kjempegod dessert får du ved å servere dem som sandwich med is mellom.

Img 9616