Bakekonkurransen «Norges beste bakst» er nå avsluttet. Men vi blir glade hvis du legger inn din oppskrift likevel.

Img 6730   sendt til bremykt

Få en forsmak på jula med denne herlige kaka

Gjør en ny vri på delphiakaka. Denne gir garantert inspirasjon til julebakingen.

Vi anbefaler deg å prøve matblogger Tove Holter sin oppskrift på en helt fantastisk god julekake, som er en blanding av delphiakake og rocky road. Holter, som står bak bloggen idefull.no, har mange gode kaker og bakst på lager i sine oppskriftsbøker. I 2014 stakk hun av med tittelen Norges Beste Bakst med sin egenkomponerte oppskrift på en saftig eplekake.

Ingredienser:

300 g Bremykt

400 g sjokolade 70%

1 ts kaffepulver – sterk type (kan droppes)

3 egg

100 g sukker

Img 6740   sendt til bremykt
Foto: Tove Holter, idefull.no

Godsaker inni kaken
Om du skulle ønske å bruke mer eller mindre av noe, eller bruke noe annet, er helt opp til deg.

100 g geletopper

60 g små marshmallows

100 g peanøtter

60 g Ritz

50 g marsipan

Blandingen er lagt i en bakepapirkledd brødform, 10 × 24 cm.

Fremgangsmåte:
Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn kaffepulveret og sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur.
Mål opp alle godsakene du skal ha i sjokoladeblandingen. Rull tynne pølser av marsipanen.
Pisk egg og sukker luftig. Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen fortsatt går.

Rør inn geletopper, marshmallows og peanøtter for hånd.

Dekk en brødform med bakepapir. Hell litt av blandingen oppi. Del Ritz-kjeksen i to og stikk dem på skrå nedi. Legg marsipanpølser (to eller tre i bredden) oppå der. Hell litt av blandingen over dette igjen, og gjenta til alt er brukt opp. Avslutt med sjokoladeblandingen, men det gjør ingenting om noe stikker opp her og der.

Sett kaldt. Gjerne natten over.

Serveringstips:

Strø over kakaopulver (siktet). Toppes med geletopper eller marshmallows.

Bake mer til jul? Vi har samlet en rekke nydelige oppskrifter, og du finner alt fra julekake til berlinerkranser. Her finner du oppskriftene.