Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Dsc 1399 1

Gulrotkake med kremost frosting

Kaker blir best med Bremykt

Nydelig gulrotkake som kan litt bli favoritt når den smakes. Den smelter på tungen.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 176 grader. Smør og ha litt mel i en rund kakeform.
2. Pisk egg, sukker og smør eller olje med lav hastighet i ca 1 minutt. Ha i hvetemel, kanel, vanilla sukker, natron og salt. Bland forsiktig med miksmaster eller kjøkkenmaskin i ca 1 minutt. Ha i revne gulrøtter og hakkede valnøtter. Rør det godt inn.
3. Hell i røra i formen. Stek i ovnen ca 40-45 minutter.
4. Avkjøl på rist.

Frosting
I en bolle, pisk kremfløte helt til den bli til smør. Ha den på siden.
I annen bolle, pisk godt kremost, smør, melk, vanilla essens. Bland melis litt etter litt og rør pisket krem etterpå.
Del kaka i 2 eller 3 lag.
Smør på et lag med glassuren på bunnen. Så den andre lag. Ha på lokket og smør alt godt. Pynt med valnøtter og gulrot.

Ingredienser

Kake
230grams smeltet bremykt margarin eller
1 kopp vegetabilsk olje
1 1/3 kopp sukker
3 egg
2 kopp siktet hvetemel
2-3 teskje kanel
1 teskje natron
1-2 teskje vanilla sukker
1/2 teskje salt
3 kopp revet gulrot
1 kopp hakket valnøtter

Kremost Frosting
200 grams Philadelphia light kremost
2 dl kremfløte
2 ss bremykt margarin, romtemperert
2 ts melk
1 ts vanilla essens
3-4 kopp melis
Valnøtter til pynt