Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

22532404 10155910823915530 1499320898 o

Rullekake med stekte epler og karamellkrem

Eplekake blir best med Bremykt

Denne rullekaken er fylt med syrlige, norske epler og en fløyelsmyk karamellkrem. En annerledes og fargerik eplekake med alle de kjente, gode smakene.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Epler og karamell er definitivt blant mine favoritter og når de norske eplene kommer blir jeg alltid fristet til å utforske nye oppskrifter med den søte og syrlige kombinasjonen.

Fremgangsmåte

1. Varm ovnen til 225 grader. Kjør 100 g valnøtter i en food processor til det er finmalt.
2. Pisk 3 eggehviter og 1 ss sukker til stiv marengs i en kjøkkenmaskin.
3. Sett marengsen til side i en annen bolle og pisk sammen de finmalte valnøttene, 70 g mandelmel, 3 egg, 120 g melis, 0,5 ts kanel og 0,25 ts muskat til blandingen er luftig.
4. Tilsett 50 g hvetemel og rør det forsiktig inn.
5. Tilsett litt grønn geléfarge og rør til fargen er jevnt fordelt.
5. Vend inn marengsen forsiktig og rør deretter inn 30 g smeltet Bremykt.
6. Fordel røren jevnt på et stekebrett med bakepapir og stek i 5-7 minutter.
7. Ta brettet ut og legg et nytt bakepapir rett på toppen. Klem det forsiktig så det fester seg i kaken. Legg på et kaldt stekebrett og snu kaken opp ned. Fjern det varme stekebrettet, men la kaken ha bakepapir på begge sider mens den avkjøles.
8. Ha 50 g sukker og 2 ss vann i en kjele og kok opp på sterk varme uten å røre. Når blandingen har blitt mørk gyllen tar man platen til side og tilsetter 25 g Bremykt i terninger. Rør dette godt sammen. Ha kjelen tilbake på platen og tilsett gradvis 0,5 dl fløte. La blandingen koke i ca. 2-3 minutter til den begynner å tykne. Ha karamellen gjennom en sil for å fjerne krystaller og tilsett deretter en klype havsalt. Avkjøl i fryseren.
9. Pisk 100 g romtemperert Bremykt og 200 g melis til det er hvitt. Tilsett den avkjølte karamellen gradvis mens man pisker.
10. Skrell og fjern kjernehusene på 2-4 syrlige epler avhengig av størrelsen. Hakk eplene i ganske små biter eller tynne små skiver. Grovhakk 30 g valnøtter
11. Smelt 25 g Bremykt i stekepannen og tilsett valnøttene. La de surre i et par minutter på middels/sterk varme før du tilsetter epler, sukker og kanel. La blandingen surre under omrøring til de har blitt litt møre.
12. Ha de stekte eplene på en tallerken og avkjøl i fryseren i ca. 15 minutter.
13. Fjern bakepapiret fra toppen av den avkjølte rullekaken. Smør karamellkrem utover i et jevnt lag. Spre deretter de stekte eplene utover.
14. Rull kaken samtidig som du fjerner bakepapiret som nå dekker bunnen. Det er meningen at stekeskorpen skal henge fast i papiret, det gir et litt røffere uttrykk på kaken.
15. Pynt med et melisdryss og et par kanelstenger.

Ingredienser

Rullekake:
120 g valnøtter
70 g mandelmel
120 g melis
3 eggehviter
1 ss sukker
3 egg
50 g hvetemel
30 g Bremykt
0,5 ts kanel
0,25 ts muskat
Litt grønn geléfarge

Karamellkrem:
50 g sukker
2 ss vann
125 g Bremykt
200 g melis
0,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
En klype havsalt

Stekte epler:
2-4 syrlige epler
30 g valnøtter
25 g Bremykt
25 g sukker
1 ts kanel