Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 4454

Kanelsnurrer

Boller blir best med Bremykt

Kanelsnurrer med søte smaker som smelter i munnen. Himmelsk!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en oppskrift jeg har fra min mor. Husker godt da mamma bakte disse da jeg var liten. Min favoritt gjennom alle år.

Fremgangsmåte

1. Ha alt det tørre i en bakebolle og bland sammmen.
2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli litt varmere enn fingervarm, da du bruker tørrgjær.
3. Hell så melkeblandingen i det tørre. Elt deigen godt.
4. Sett deigen på et lunt sted og hev under plast i ca 1 time, eller til dobbel størrelse.
5. Når deigen er ferdig kjevler du den ut til en leiv (firkant).
6. Smør deretter mykt smør utover leiven, strø over sukker og kanel til slutt.
7. Rull sammen og skjær ca 2 cm brede biter.
8. Sett stekovnen på 225-250 grader (avhenger av ovn).
9. Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett, og etterhev i ca 30 min.
10. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek i 10-12 min.

Ingredienser

8 dl hvetemel
1 dl sukker
100 g smør (Bremykt)
3 1/2 dl melk
50 g tørrgjær
1 ts kardemomme

Smør til å smøre utover leiven
Sukker til å strø på leiven
Kanel til å strø på leiven

Egg til pensling