Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 20171016 205659

Melkefrie høstboller med kanel

Boller blir best med Bremykt

Passer perfekt med en kopp kakao når det dårlige høstværet inntreffer pågrunn av den gode smaken av kanel

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Framgangsmåte
1. Mål opp alle ingrediensene
2. Smelt smøret i en kjele
3. Sett smøret av platen og tilsett melk og sukker.
4. Sett blandingen på platen og rør ut sukkeret til blandingen er ca 37 grader
5. Hell det våte over i bakebollen og tilsett gjæren.
6. Rør gjæren og det våte sammen og tilsett litt og litt av de tørre ingrediensene.
7. Rør alt sammen til det er en gjevn blanding
8. Elt deigen sammen med hendene til du får en luftig bolledeig
9. La deigen heve i ca 30 min
10. Sett ovnen på 220 grader
11.  Ta deigen ut av bollen og kna den i ca 1-2 min
12. Rull deigen til en pølse og del deigen i ca like store deler.
13. Rull ut bollene og legg de på et stekebrett med  bakepapir.
14. La de etterheve i ca 15 min
15. Stek de på nederste rille i ca 15 min

Ingredienser

Ingredienser:
1/2 pakke gjær
50g smør
51g sukker
1,75 dl soya melk
2 ts kanel
1 ts Kardemomme
4,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker