Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Pepperkakekake med dadler krem og posjerte pærer

Kaker blir best med Bremykt

Når høsten banker på døren inspireres jeg til å bake en nydelig krydret kake , som er perfekt til koselige kvelder innendørs .

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Posjerte pærer:

Skrell pærene. Kok opp alle ingrediensene unntatt honning og pærer. La det små koke i 10 minutter. Legg så pærene i vinen og sett på lokk. Det skal småkoke i ca 20 minutter. Ta av kasserollen fra varmen, bland inn honning og la den kjøle seg ned. Sett den i kjøleskapet i minst 24 timer. Ta ut pærene og sil av saften. Saften skal så varmes opp igjen til du har ca.halvparten igjen av saften og helles over pærene ved servering.

Kakebunner:

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett sirupen, smeltet Bremykt, melk og fløte og visp alt opp.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett i røren.
Tilsett så inn vaniljeekstrakt og revet appelsinskal, og rør inn.
Fordel røren i 3 bakeformer (18cm,Ø) dekket med bakepapir.
Bak midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl så kakebunner på en rist.

Krem 1:

Pisk kremost, creme fraiche, vanilje og melis i en kjøkkenmaskin, til kremen blir lys og luftig.

Krem 2:

Kjør dadler i en kjøkkenmaskin sammen med Bremykt i ca . 2-3 minutter. Tilsett så melk og kjør til en jevn, kremaktig masse. Tilslutt rør inn vanilje.

Oppbygging av kaken:

Bre "krem 2" over den første bunnen og deretter ha på "krem 1" over "Krem 2". Legg på en ny kakebunn og fortsett på samme måte til du har brukt opp alle tre bunner. Tildekk så toppen og sidene av kaken med krem.

Viktig at kaken får stå i kjøleskapet i et par timer før servering.
Ved servering dekorer med pærene og hell over den oppvarmede saften.

Ingredienser

400 gr mel
1 ts bakepulver
3 egg
150 gr rørsukker
160 gr Bremykt
150 gr mørksirup
150 ml kremfløte
100 ml melk
appelsinskall av 1 appelsin
krydder -1 ts kanel, 2/3 ts muskatnøtt, 1 ts kardemomme, 1/2 ts maltingefær , 1 ts vaniljeekstrakt

Krem 1:
300 gr kremost
350 gr Creme Fraiche 34%
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 dl melis (etter din smak)
Krem 2:
220 gr dadler uten stein
2 ss romtemperert Bremykt
100 ml helmelk
1 ts vaniljeekstrakt

Posjerte pærer :
200 ml likør solbær likør (evt. solbær sirup)
600 ml rødvin
400 gr sukker
100 ml vann
100 gr honning
juice og skal av 1 sitron og 1 appelsin
6 stk små pærer
150 gr frosne solbær
1 kanelstang
2 stk anisstjerne