Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Screenshot 20171016 195528

Vaniljekakebunn med sjokoladekrem

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Fantastisk kakebunn, holder seg saftig i dagesvis og en superpopulære kakebunn blandt barn i bursdager og overrasker bestemødre som i årrekke sverger til sukkerbrød og krem kake. God å jobbe med både som sjokoladekremdekke og som base for marsipan.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Kaken overrasker med dens holdbare saftighet. Sukkerbrød er ikke noe stor hit her i huset og derfor er denne oppskriften "typisk amerikansk" oversatt fra "cups" osv for norske mål. Vi digger den og bruker den til enhver bursdag og lager alle slags varianter av kaker av bunnen og kremen.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovn på 175 grader
2. Bruk springform ca 24 cm diameter / smøres
3. Miks smør og sukker hvitt
4. Ha i vanilje ekstrakt
5. Bland sammen mel/bakepulver/salt i egen bolle
6. Stivpisk eggehvitene i en ren bolle
7. Bland så sammen litt av det iskalde vannet + melblanding litt om litt oppi smør/sukker/vanilje ekstrakt blandingen med mikser på lav hastighet.
8. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
9. Ønskes farge på bunnen kan man ha røren over i forskjellige boller og tilsett ønsket farge, eller ha den naturell.

Stekes i ca 30 min i midten av ovnen
Dekk evnt til toppen med bakepapir om stoltest krever lenger steketid.

Fremgangsmåte på krem
Rør smøret luftig
Sikt inn mesteparten av det tørre
Tilsett 1 egg om gangen på medium hastighet
Sikt inn resten av melis til ønsket konsistens

Del kaken i ønsket mange lag. Fylkes evnt med litt melk. Sprøyt sjokoladekrem mellom lagene og utenpå. Kaken er og så fin å evnt legge marsipanlokk på om ønskelig....ellers bruker man sprøytepose til ønsket utseende.

Ingredienser

Vaniljekakebunn
113 gram smør
450 gram sukker
437 gram hvetemel
3.3 dl ISKALDT vann
4 stivpiskede eggehviter
1/2 ts vanilje ekstrakt
1 ts salt
3 ts bakepulver

Sjokoladekrem
200 gram smør - romtemperert
Ca 500 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 egg - romtemperert
2-4 ss kakao