Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Fullsizerender

Sjokolade- /nøttekake med kirsebær

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Kaken har en spennende og utradisjonell smak av kirsebær og sjokolade, to ingredienser som skaper en estetisk og fantastisk smaksopplevelse sammen med valnøtter og krem.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

For ett års tid siden besøkte jeg min sønn som hadde et studieopphold i München. Der fikk jeg smake en herlig sjokoladekake med kirsebær. Hjemme har vi hatt et kirsebærtre i mange år, men vi har ikke prøvd å lage annet enn tradisjonell kirsebærlikør av bærene. Jeg fikk lyst til å prøve å lage denne herlige kaken med min egen vri og satte i gang med å eksperimentere. Min versjon av denne kaken er mitt bidrag i denne konkurransen.

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

Kompotten:
1) Kok kirsebær med sukker i ca 10 minutter
2) Plukk ut ca 15 kirsebær til pynt (behold stenene i disse, da blir de penest)
3) Fjern stenene fra resten av kirsebærene. Rør sammen potetmel og vann og hell i kirsebærene som bringes til kokepunktet. Kompotten tas av platen og avkjøles.

Sjokoladebunnen:
1) Forbered formen slik som med nøttebunnen
2) Visp egg og sukker til eggedosis
3) Bland hvetemel og bakepulver og sikt dette over eggeblandingen. Vend lett inn. Ikke rør mye!
4) Smelt sjokoladen og vend den forsiktig i eggedosisen sammen med smeltet Bremyk. Ikke rør mye!
5) Hell røren i den bakepapirkledde springformen (Ø 24 cm).
1) Stekes på 175 grader i ca 30-40 minutter eller til den er gjennomstekt (test med bakenål/fyrstikk)
6) Avkjøl på rist

Nøttebunn:
1) Bruk en rund springform (Ø 24 cm). Tegn en sirkel etter formen på bakepapir og klipp ut. Legg papiret i bunnen av formen.
2) Visp egg og sukker til eggedosis
3) Knus nøttene i en foodprosessor
4) Bland mel, nøtter og bakepulver
5) Vend alt det tørre i eggedosisen
6) Hell røren i formen over bakepapiret
7) Stek kaken på rist midt i ovnen på 175 grader i ca 40 min eller til den er gjennomstekt (test med bakenål/fyrstikk)

Pynting:
Om du ønsker å bruke nøttebunn, legges denne først på et kakefat og dynkes med litt melk. Smør et lag med krem på nøttebunnen. Deretter legge du et lag sjokoladekake oppå og fortsetter som nedenfor.

Om du utelater nøttebunnen for en enklere variant, legg så kakebunnen på fatet og del den i tre like deler. Dynk hvert kakelag med litt kirsebærlikør. Smør kirsebærkompott på det nederste laget. Legg på neste lag og smør på ca 1/3 av kremen. Legg så på det siste kakelaget og dekk dette med neste 1/3 av kremen (Da har du ca 1/3 av kremen igjen til et topplag på kaken og litt til å sprøyte rosetter som pyntes med kirsebær. Dekk en sirkel midt på kaken med hakket kokesjokolade. Strø en rand (ca 5 cm) med grovhakkede valnøtter ytterst på kaken og sprøyt rosetter med kirsebær som vakker finish til slutt. Voila!

Ingredienser

Nøttebunn (kan sløyfes, men gjør kaken ekstra festpreget):
3 egg
1 dl sukker
2 dl hasselnøtter
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver

Sjokoladebunn:
5 egg
2 dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
150 g mørk kokesjokolade (eller 3-4 ss bakekakao)
75 g Bremyk margarin

Kirsebærkompott:
500 g surkirsebær
Knapt 2 dl sukker

2-3 ss vann
1 stor ss potetmel til jevning

1/2 dl kirsebærlikør til dynking
Fyll 1:
Krem av 5 dl kremfløte og 1-2 ts sukker
Fyll 2:
Kirsebærkompott


Til pynt:
2 dl hakkede valnøtter
50 g hakket mørk kokesjokolade
15 kokte kirsebær