Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Kaker

Pavlova med pepperbalsamico

Kaker blir best med Bremykt

Den beste pavlova med pepperbalsamico og kesam med bær

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg smakte pavlova første gang en 17. Mai for 3 år siden. Og nå lager vi alltid pavlova hjemme hos oss. Den er så god og nå godt kjent blant mine venner at alle ber meg lage den til en fest. Jeg mikser med forskjellige balsamico smaker og den beste hittil har vært blåbær og pepperbalsamico. Nam nam

Fremgangsmåte

1. Pisk 6 eggehviter til fløffy skytilstand. Ca 4-5 min. Sett ovnen på over og undervarme 180 grader.

2. Tilsett sukker og maizena litt etter litt og pisk til du kan sette bollen opp ned over hodet ditt og ingenting renner ned på det deilige håret ditt. Ca 8-10 minutter.

3. Tilsett balsamico og pisk litt mer for å få det godt blandet inn i røren.

4. Legg bakepapir på et brett og hell røren forsiktig ned på det. Samle det sammen til en deilig og fløffy klump midt på brettet. Fordel røren utover, i den størrelsen du ønsker kaken, helst ikke tynnere enn 2-3 cm. Den vokser og blir som en deilig tjukk madrass.

5. Sett ovnen på 140 grader og plasser brettet på nedteste hylle. Bak i ca. 1 time. Når den begynner å sprekke litt opp, og har en gyllen farge, men ikke brun eller brent, da er den ferdig. Vask bær og kutt dem i mellomtiden i den størrelsen du ønsker.

6. Avkjøl i noen timer. Slå av ovnen.

7. Fordel kesam over kaken, gjerne helt frem til kanten. Det kan godt renne litt over. Fordel bær og frukt over kaken.

8. Voila, spis ;)

Ingredienser

6 eggehviter
250 g sukker
1 sp maizena

2 ts pepperbalsamico

1 pakke med mager vaniljekesam
Hva du vil av bær eller frukt