Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

20170730 115613 1 1 1

Gelekake

Annet blir best med Bremykt

Den har en frisk og lett smak av bringebær og er enkel å lage. Kaken inneholder ikke ost.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en favoritt som alltid slår an på kakebordet og som godt kan brukes som en dessert -kake. Ligner på en Ostekake men jeg synes den smaker vel så godt uten ost

Fremgangsmåte

1)
Smelt margarinen i en kasserolle.
2) .
Ha kjeksene i en plastpose og knus dem med et kjevle så de blir helt finmalte.
3)
Bland dette sammen og fordel massen utover i en kakeform .
4) Kok opp 2,5 dl vann og visp inn gelepulveret. Avkjøles men det må ikke stivne - skal være flytende
5)
Visp kremfløten stiv , bland inn rømmen og den avkjølte geleen. Massen fordeles fint over kjeksen og kaken settes i kjøleskapet over natten.
6)
Dag 2. Kok opp 2,5 dl vann med 1 pk sitrongele-pulver. Avkjøles og helles over
kaken når geleen så vidt har begynt å stivne.
7)
Når geleen har stivnet pyntes kaken med bær. Her et det bare å bruke fantasien.

Ingredienser

1 px Bixit naturell kjeks. 125 gram margarin. 1 pk gelepulver ( bringebær) 2,5 dl vann.
1bx rømme , 1/3 l fløte.
Pynt :
1 pk gelepulver ( sitron)
2,5 dl vann.Gelelokket pyntes med bær