Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Kake

Blåbærlykke fra Helgeland

Kaker blir best med Bremykt

Enkel og deilig kake med blåbær fra Helgeland. De beste råvarer fra Nord Norge :-)

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Bakt siden mine søte var små. Nå er de store ,men den er fortsett en favoritt. Gode minner vekkes for hver bit.

Fremgangsmåte

Sett ovn på 180 grader.
Smør en firkantet form (ca 25x40 cm) med bremykt og legg til siden.
Pisk smør og sukker sammen til den er luftig. Tilsett egg i, en og en om gangen mens du pisker. Tilsett siktet hvetemel og bakepulver. Bland rask sammen. Tilsett sitronsaft og bland sammen til en glatt konsistens. Fordel i ferdig smurt form og legg blåbær gjevt over deigen. Legg til siden.
Visp sammen rømme, sukker, egg og sitronskall til glatt røre. Fordel røre over deig med
blåbær i formen. Steik midt i ovnen i 35 min .
Avkjøl i formen og nyt.

Ingredienser

Deig:
180 gr Bremykt
2 dl sukker
2 egg
4 dl mel
1 dl sitronsaft
1 ts bakepulver
Fyll:
400 gr med ferske eller frosne blåbær
1 boks lett rømme
1 dl sukker
1 egg
revet skall av halve sitron