Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Dsc 4218konkurs

Appelsinkake med sjokolade

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En fantastisk god sjokoladekake pyntet med dekorative sjokolatebiter og appelsinbiter

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 170 ° C.
Mandelmel brunes lett i stekepanne uten fett.
Visp Bremykt og sukker. Fortsett å vispe, bland melet med bakepulver, tilsett resten av ingrediensene og pisk alle ingrediensene 2 minutter med en mikser i høyeste hastighet til en jevn røre.
Ha røren i en smurt med Bremykt springform ca. 25 cm i diameter og sett den i en forvarmet ovn og stek i ca. 25 minutter.
Sjekk om bunnen er ferdig ved å stikke en tannpirk inn i den. Er den tørr er den ferdig. Sukkerbrødet avkjøles i formen.
Legg gelatin i kaldt vann. Kok melk.
Pisk eggeplommer, hell gradvis i varm melk. Tilsett gelatine og oppløs i en melkegul blanding og pisk kremen i et vannbad til kremen er avkjølt.
Pisk Mascarpone med sukker og appelsin likør. Tilsett kremfløte ​​og pisk litt mer. Tilsett den avkjølte kremen og bland forsiktig.
Vask appelsiner, rengjør, kutt den i tynne skiver.
Legg på bunnen halvparten av kremen ​​og en del av appelsinskivene.
Hakk sjokoladen og smelt den over et vannbad, tilsett Tabasco saus og hell i resten av kremen, tilsett resten av appelsinene og bland alt forsiktig.
Sjokoladekremen legges ut på den hvite kremen og blandes litt med en gaffel for å lage et marmor mønster.
Sett kaken kjøleskapet i minst 4 timer.
For å dekorere sjokoladekaken hakk sjokoladen og smelt den i et vannbad.
Legg et tynt sjokoladelag på bakpapiret og la det fryse.
Deretter bryter du sjokoladen i små stykker som drysses med kakao.
Stikk biter av den tynne sjokoladen av inn i kremen.
Vask appelsiner. Skjær i tynne skiver og pynt dem med kanten av kaken.

Ingredienser

For bunnen:
30 g mel
1 ts bakepulver
100 g sukker
100 g mandel mel
skall av 1 sitron
3 egg
1 ss av peanøtsmør
30 g Bremykt

For fyll:
18 g gelatin
350 ml melk
5 eggeplommer
120 g sukker
200 ml kremfløte
250 ml Mascarpone kremost
80 ml appelsin likør
2 appelsiner
75 g bitter sjokolade
5 dråper Tabasco saus

For dekorasjon:
100 g sjokolade
50 g kakaopulver
1 appelsin