Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

E5ddd939 8281 422d aaa0 98d948f0ab31

Kinderegg kake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Saftig sjokoladekake med nydelig kinderkrem og sjokolade ganache

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken er mine tantebarn sin favoritt. De ønsker seg den til bursdag hvert eneste år. Men den smaker like godt for de voksene.

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1.Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

2.Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.

3.Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

4.Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner

Kinderkrem:
5. Pisk smøret og egget godt sammen, tilsett så melis.

6. Bland den smelta sjokoladen inn i smørkremen.

7. Smør på kinderkremen på den ene bunnen og legg på neste bunn og gjenta.

8. Dekk kaken med resten av kinderkremen.
Sett i kjøleskapet.

Sjokoladeganache:
9. Hakk sjokoladen. Del smøret i terninger.

10. Ha fløten i en liten kasserolle. Gi fløten et kort oppkok, og ta gryta av platen.

11. Ha sjokoladen oppi, og rør godt, til sjokoladen er smeltet. Rør inn smøret

12. Avkjøl til ganachen Har en «sprøytekonsistens» Hell den i en sprøytepose.

13. Dekk den kalde kaken med ganache og pynt med kinder sjokolade.

Ingredienser

Sjokoladekake:
125 g smør (Bremykt)
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Kinderkrem:
150g mykt smør
2 egg
400g melis
330 smeltet kinder maxi sjokolade

Sjokolade ganache:
100 gram mørk kokesjokolade
50 ml kremfløte
1 ss smør, romtemp. og mykt, helst Bremykt