Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 20171015 172912

Moussekake med tyttebær

Kaker blir best med Bremykt

Hvit sjokolademousse kake med 3 innvendige lag av lakriskakebunn, nøttemiksbunn med tørket fruk å ett lag med jordbærgele med sitronskall.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

En kake jeg lagde for flere år siden med rester jeg hadde liggende. Viste seg og bli en slager i ettertid og har bakt den siden.

Fremgangsmåte

Lakris bunn: litt crunchy
Pisk sukker og bremykt hvit og tilsett restrende ingredienser.
Stekes midt i ovn, over og undervarme på 175° 25min

Nøttebunn:
75gr bremykt halvveis smeltet ellers blir den for "oljete" og skiller seg blandes med alle ingrediensen, formes og kjøles så den blir hard

Hvit sjokolademousse med sesongens tyttebær:
510gr hvit sjokolade
10.5dl kremfløte
Legg 5 gelatinplater i vann ca 10min.
Kok opp 7dl fløte, del vaniljestengene å skrap ut innholdet og kok opp med fløten. Hakk sjokoladen opp i småbiter mens fløteblandingen koker.
60gr tyttebær moses og kokes med 30gr sukker og 2ss vann til sukker er smeltet og skrapes gjennom en sil, ha dette opp fløtebaden som koker samtidig med galetinplatene, rør godt. Hell den varme fløteblandingen oppi sjokoladebidene og miks godt. Restrerende 3.5dl fløte piske nesten stiv og røres inn når fløte og sjokoladeblandingen er kjølt ned. Denne "røren" kan virke litt flytende, men ingen fare.

Gele:
Halv pose med frosne jordbær kjøpt på butikk, 100 gr sukker og 4dl vann kokkes opp og kjøres med stavmikser. Siles og blander i ca 6 gelatinplater pr halvliter jordbær og sitronrøre, kjøles til den er stiv.

Montering i kakeform på 24cm:
Dekk formen i sidene og bunnen med bakepapir.
Når moussen en blitt tykk men ikke stiv fyll ca 2cm i forma å legg i fryser til den er fast men ikke frossen. Legg ett lag med lakriskakebunnen og fyll over med moussen til den er ca 1 cm opp i formen. Settes i fryseren til den er fast.

Når den er fast, legg oppå geleen. Fyll på resten av moussen og settes i frys til den er tykk. Ta den ut og legg på nøttebunnen. Press ned nøttebunnen så den ligger jevnt med moussen. Fryses i 12-15 timer.

Mirror glaze:
Legg gelatin i vann og hakk sjokoladen i biter.
Bland sukker, glukose, kondensert melk og vann. Kok opp til blandingen holder ca 100°c. Ha i gelatinplatene og ønsket farge. Kjøles ned til ca 30°c. Helles deretter over den frosne kaka. Settes til tining i kjøleskap. Alt fra 4 til 6 timer.

Pynt:
Ferske bringebær (butikkjøpte kan også brukes) tørkes i ovnen på 50°c fra 12 - 18 timer på bakepapir og knuses lett.

Ingredienser

Lakris bunn: litt crunchy

60gr bremykt
60gr sukker
2 eggeplommer
1ss natron
1ss melk
1.5 dl flytende lakris

Nøttebunn:
75gr bremykt
Ca lik blanding på 200-220 gr av
Cashew nøtter, mandler, tørket frukt av rosiner, tranebær og ananasterninger
Rista solsikkekjerner
Kokosflak

Hvit sjokolademousse med sesongens tyttebær og vanilje:

510gr hvit sjokolade
10.5dl kremfløte
60gr most tyttebær
30gr sukker
2ss vann
5pl gelatin
2 vaniljestenger

Gele:
Halv pose med frosne jordbær kjøpt på butikk
100 gr sukker
4dl vann
6 plater gelatin
Raspet skall fra 1 sitron

Mirror glaze:
200gr hvit sjokolade
4pl gelatin
135g kondensert melk
188g glukose
50g vann
100gr sukker

Tørkete bringebær:
125g ferske bringebær tørkes i ovnen på 50° alt fra 12 til 18 timer.