Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Dsc04315 343750 7 1488111456142

Sunnere fastelavensboller med krem og bær

Boller blir best med Bremykt

Jeg elsker å holde på tradisjoner, spesielt når det kommer til bakst. Her får du en helt nydelig oppskrift på Fastelavensboller i en litt sunnere versjon. Disse bollene bare smelter på tunga i hver en bit du tar og du blir aldri lei !

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Den både metter godt, har mye næring i seg og er enkel å lage. Jeg har fått mange tilbakemeldinger på disse når jeg har bakt de til ulike anledninger. Bollene passer seg til både frokost, lunsj eller til bare kos, og kan fryses om du vil ha disse godsakene til senere.

Fremgangsmåte

1. Start med å smelte smøret og ha i den kalde melken. Blandingen blir da lunken og du kan da røre inn gjæret litt og litt av gangen.

2. Bland sammen havregryn, fullkornsmel, hvetemel, vaniljesukker og kardemomme i en tørr bolle.

3. Tilsett smørblandingen og elt alt godt sammen i 10-15 minutter - til deigen slipper bollen.

4. Hev deigen på et lunt sted under plast eller et håndkle til dobbel størrelse - i ca. 45 minutter

5. Del deigen i 24 deler og trill til boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og la de få heve i 20-30minutter

6. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i 225gr i 5-10 minutter.

7. Avkjøles på rist og nyt de nystekt med pisket krem og ferske bær !

Ingredienser

Til ca. 24 boller:
- 6dl melk
- 150g smør
- 1 pakke fersk gjær evt 50g tørrgjær
- 300g havregryn
- 300g fullkornsmel
- 400g hvetemel
- 2ts vaniljesukker
- 2ts kardemomme