Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Dsc03369 343750 10 1481739604191

Brune pinner

Cookies blir best med Bremykt

Nå er julen snart rett rundt hjørnet og det er når jeg er midt i julebaksten at jeg kjenner mest på julestemningen. Noe av det beste med julen er å bake sammen med familie og venner, samtidig som julemusikk blir spilt i bakgrunnen, duften av kanel og nellik, og dere bare føler på roen og kosen av å lage dette ilag. Det er virkelig julen for meg. Her får du en oppskrift som virkelig gir smaken på julestemningen.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Disse småkjeksene har vært familiens favoritt i mange mange år. De er også en ypperlig og en kjempefin gave å gi bort i julegave. Legg de da gjerne i en fin boks/glass med et silkebånd rundt.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 175gr og ta frem to stekebrett med bakepapir.

2. Miks sammen smør og sukker i mikser til du får en luftig smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme og sirup.

3. Sikt sammen vaniljesukker, natron, kanel og mel 1-2ganger og tilsett dette i smørblandingen. Ikke bruk mikser her for å få en mest mulig luftig deig.

4. Kna alt godt sammen til du får en fast og fin deig - lettere om du bruker hendene.

5. Del deigen i deler og trill hver del i lange pølser på lengde med langsiden av en stekeplate.

6. Trykk pølsene lett med fingrene før du pensler dem med egg og sukker/perlesukker, og evt. hakkete mandler.

7. Stek de brune pinnene midt i ovnen på ca. 10 minutter.

8. Etter steketiden, skjærer du dem skrå på siden imens de fortsatt er varme. Avkjøl deretter på rist.

Nyt sammen med familie og gode venner !

Ingredienser

- 200gr smør
- 150gr sukker
- 1 eggeplomme
- 1ss lys sirup
- 300gr mel (hvetemel/semper glutenfritt)
- 1ts vaniljesukker
- 1ts kanel
- 1ts natron
- perlesukker og/evt. hakkede mandler