Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

20170319 153352 collage

Brownies med appelsinfromasj

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Denne brownieskaken kan selvsagt spises uten appelsinfromsj, men har du den med blir dette en festkake.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken lages ofte her i huset. Gjerne med forskjellig topping. Det er rett og slett favoritten til min yngste sønn. Det er alltid et alternativ til topping som sjokoladekrem, kun et melisdryss, kamamelliserte pekannøtter etc . Det er kun fantasien som setter grenser.

Fremgangsmåte

Brownies
Steketemperatur 180 grader
Kaken passer til en liten langpanne på ca. 33 x 23 cm.
Smelt smøret. Pisk eggene lett og ha i sukker. Tilsett resten av det tørre og til slutt det smelta smøret. Blandes godt. Tilsett evt. valnøtter.
Kaken stekes i ca. 20 – 30 min

Fromasj
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk så fløten. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Bland sammen eggedosis og stivpisket krem. Tilsett så appelsinjuisen og appelsinskallet. Rør gelatinen som er oppløst i det kokende vannet forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen . Tøm appelsinfromasjen over den avkjølte browniesbunnen. Jeg pyntet med appelsinbåter og sjokoladebiter.

Ingredienser

Brownies
170 g smeltet smør
320 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
100 g hvetemel
60 g kakao
1 knivsodd salt

Appelsinfromasj
7 plater gelantin
1/2 dl kokende vann
3 egg
1 1/2 dl sukker
3 dl fløte
1 1/1 dl appelsinjuice (nypresset)
revet skall fra en appelsin