Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Finalist
2eedb6a4 c95e 4282 82ed 0a0ad5166f86

Solboller

Kanelboller blir best med Bremykt

Verdens beste kanelboller fylt med vaniljekrem og pyntet med glasur.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Solboller spises mange steder for å feire at sola kommer tilbake etter mørketida. Vi er gjerne med å feirer, men spiser solboller også uten om denne feiringen.

Fremgangsmåte

1. Smelt margarin i en kjele.
2. Ha i melken og varm opp til ca 30 grader.
3. Ta kjelen av plata og bland i et egg.
4. Ha væsken i bakebollen og smuldre gjæren i.
5. Ha i sukker, salt og kardemomme.
6. Til slutt har du i hvetemel til deigen blir passe. Den skal “danse i bollen”, dvs begynne å slippe taket fra sidene i bakebollen.
Ha deigen heller litt klissete, enn for kompakt til heving. Bollene blir saftigere og luftigere om du klarer å bake med en deig med mindre mel.
7. Elt deigen i Ca 15 minutter.
8. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving i Ca 1-2 timer.
9. Kjevle deigen ut til ca 1/2 -1 cm tykkelse og smør et tynt lag med smør på leiven. Dryss på litt sukker og kanel. Brett leiven dobbelt. Lag ca 2 cm brede strimler. Vri dem og tvinn dem rundt fingrene til en knute. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. 10. Lag en fordypning i midten og legg en liten spiseskje vaniljefyll hullet.
11. Etterheves i ca 15 -30 minutter på et lunt sted.
12. Pensles med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen på 235 grader i ca 12 min.
13. Avkjøles på rist
14. Bland melis og litt vann til glasur og ringle glasuren over etter bollene er avkjølt litt.

Ingredienser

5 dl lettmelk eller h-melk
150 g smør (Bremykt)
1 egg
1 dl sukker
1 1/2ts kardemomme
10 g fersk gjær
1/2 ts salt
Hvetemel til passe deig ca. 1 kg
Vaniljekrem
smør (Bremykt)
sukker
kanel
1 egg til pensling
melis og vann til glasur