Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Skjermbilde 2017 10 14 kl. 13.15.49

Melkesjokoladekake med farmors kaffeglasur

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En hærlig melkesjokoladekake toppet med farmors deilige kaffeglasur. En god balanse mellom lys sjokolade og kaffi.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken betyr mye for meg ettersom jeg selv har satt sammen tre forskjellige elementer til en kake. Spesielt betydningsfull blir den ettersom farmors kaffeglasur er et veldig spesielt barndomsminne.

Fremgangsmåte

Kake:
1. Smelt og avkjøl smøret
2.Pisk egg og sukker til eggedosis
3.Rør inn nesquick i eggedosisen
4.sikt sammen mel, natron, bakepulver og vaniljesukker
5.tilsett melblandingen vekselsvis sammen med smøret i eggedosisen
6.mix til jevn og glatt deig
7.Rør inn hakket sjokolade til slutt

Dette blir en meget stor røre. Fordel i flere former eller en høy rundform. Stek kaken midt i ovnen på 200 grader. Test med stekepinne når kaken er ferdig, jeg har ingen tid på det.

Farmors kaffeglasur:
Rør sammen alle ingrediensene til en glatt og fin smørkrem.

Sjokoladekrem:
1.kremfløte og melis kokes så vidt opp i en kjele.
2.ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade.
3.la sjokoladen smelte i den varme blandingen og rør kremen jevn.
4.la kremen stå i romtemperatur til den har fått passe smørekonsistens

Ingredienser

Kake:
4 egg
500 g sukker
4 dl nesquick
7 dl kefir
500 g hvetemel
2 ts natron
3 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
350 g smør
300 g melkesjokolade

Farmors kaffeglasur:
600 g melis
200 g smør (romtemperert)
3 ss kakaopulver
4-5 ts vaniljesukker
8 ss kaffe

Sjokoladekrem:
3.5 dl kremfløte
0,5 dl melis
200 g kokesjokolade
100 g melkesjokolade
50 g mørk sjokolade (70%)