Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 4951

Rosinboller

Boller blir best med Bremykt

Luftige og saftige rosinboller for alle og enhver

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften har jeg fått av min bestemor, som jeg nå har brakt videre til mine barn.
Den betyr mye at vi egg-allergikere kan nyte like luftige og saftige boller som alle andre.

Fremgangsmåte

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
2. Varm melken, fingervarm, og tilsett i blandingen.
3. La maskinen kjøre på lav hastighet til alt er godt blandet.
4. Tilsett Bremykt smør terning for terning til deigen er smidig.
5. Tilsett rosiner og miks. (For å unngå "tørre" rosiner i bollene anbefales det at rosinene har ligger i lunkent vann i 1 t. på forhånd - sørg for at vannet har rent godt av rosinene før de tilsettes)
6. La maskinen kjøre i ytterligere 5 min. for et luftig resultat.
7. La heve til dobbel størrelse (ca. 1 - 1,5 t.)
8. Del deigen i 16 like store deler.
9. Trill deigbitene runde og legg på et stekebrett med stekepapir under.
10. La etterheve i 30 - 45 min.
11. Pensle med melk
12. Stek de på 225 grader, midt i ovnen (over&undervarme) i 10 - 12 min. avhengig av stekeovn.
13. Etter steking - la de hvile og nyt!

Ingredienser

900-950 g hvetemel
50g gjær
150 g sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
5 dl melk
150 g Bremykt smør
250 g rosiner