Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

7fb97ff1 66bb 499d b34e b2266aae3793

Eplekkake med muskat og mandler.

Eplekake blir best med Bremykt

Kjempegod og saftig eplekake med muskat, kanel og perlesukker.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne eplekaken har jeg bakt ofte i løpet av de siste 15 - 17 årene, og brukt Bremykt
fra den kom i butikkene.
Den er enkel og lett å lage, og det at eplene er inni og ikke oppå kaken, tror jeg
gjør susen 😀.
Den er en favoritt hos familie/venner, unge som eldre.

Fremgangsmåte

1. Rør smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn et og et egg om gangen.
3. Tilsett hvetemel iblandet bakepulver, vanilesukker og malt muskat.
4. Fyll 2/3 av røren i en rund springform, 22 cm i diameter.
5. Skrell eplene, fjern kjernehus og del de i båter.
6. Fordel eplebåtene over deigen i formen, og legg resten av deigen (1/3)
I klatter oppå eplene.
7. Strø kanel, perlesukker og hakkede mandler over.

Stek kaken på nest nederste rille på 180 gr i ca 42 - 45 minutter.
Bruk en tynn strikkepinne for å se om kaken er gjennomstekt.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.

Ingredienser

200 gram smør, Bremykt
200 gram sukker
2 egg
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 ts vanilesukker
1/2 - 1 ts malt muskat
2 - 3 syrlige epler
Kanel/perlesukker
Mandler