Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 3226

Peanut-sjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Salt, søt, overraskende og glutenfri!

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunn;
Sett ovnen på 190 grader

Ta bakepapir i en 20cm rund kakeform og smør kantene.

Smelt bremykt og rør inn hakket sjokolade. Kok opp vann. Når sjokoladen har smeltet heller du oppi 0,5dlvann og 2ss kaffe.
Helles oppi bremykt-blandingen og sett det til side.

Pisk egg og sukker til egedosis. Og bland det tørre oppi. Ha så oppi sjokoladeblandingen, vendes inn med slikkepott.

Sett kaken inn i ovnen og senkntemeraturen til 170 grader.
Kaken stekes i 45-50 minutter. Det er viktig å huske at kaken skal være litt myk inni, men fast utenpå.

La kaken være helt avkjølt før du tar den ut av formen.

Peanutbunn;

Ha bakepapir i en 20cm rund kakeform, smør kantene.

Mal peanuttene i en blender, det skal ikke finmales, ha oppi litt havsalt (etter hvor salt du ønsker det).
Pisk eggehviter stive, ha så i melis og pisk videre. Vend derretter inn Peanuttene.

Stekes på 180 grader i 30-40min.

La bunnen avkjøles før du tar den ut av formen.

Banankrem;
Pisk kremfløten og vaniljesukker til krem. Vend vaniljekremen til du får en jevn krem. Bland så i bananene.

Lys sjokoladekrem;
Alle ingrediensene blandes sammen (smøret skal ikke smeltes).

Når begge kakene er avkjølt kan monteringen starte!

Bunnen på kaken er sjokoladekakebunnen, så tar du på banankremen, peanøttbunnen oppå der, og sjokoladekremen på toppen og rundt kantene.
Pyntes etter eget ønske.

Ingredienser

Sjokoladekakebunn;
125gr bremykt
175gr 70% sjokolade
0,5dl vann
2ss sterk kaffe
175gr mandelmel
2ss kakaopulver
4 egg
100gr sukker
1ts vaniljesukker
1/2ts bakepulver

Peanuttbunn;
200gr salten peanøtter
200gr sukker
5 eggehviter

Banankrem;
3dl kremfløte
1ts vaniljesukkee
5ss vaniljekrem
2 modne bananer (most)

Lys skololadekrem;
300gr melis
3ts vaniljesukker
1,5ss kakaopulver
100gr smeltet melkesjokolade
4ss sterk kaffe
6ss brelett smør