Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 7910

Brasiliansk gulrotkake med ostekrem

Annet blir best med Bremykt

Verdens beste gulrotkake! Supersaftig, og kanskje den enkleste å lage av alle gulrotkaker!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Oppskriften fikk jeg av min gode brasilianske venninne, som jeg ble kjent med da jeg bodde i Brasil. Hun driver nå eget bakeri, og jeg har fått lov til å dele (den norske versjonen) av oppskriften hennes.

Fremgangsmåte

1. Ha egg, smelta smør, sukker og gulrotbiter i en blender eller foodprosessor. En kraftig stavmikser fungerer også utmerket.
2. Miks dette sammen til en jevn røre. Når gulrotbitene moses vil all saften bevares og kaken bli supersaftig!
3. Ha i mel og bakepulver og bland til en jevn røre.
4. En 22-24 cm springform smøres og kles med bakepapir før røren helles i.
5. Steikes på 200*c i ca 40 minutter
6. Pisk sammen smør, melis og kremost til en hvit, luftig krem.
7. Smør en tynt lag på den avkjølte kaka, og ha resten av kremen i en sprøytepose med stjernetip, og sprøyt små roser som dekor.

Ingredienser

3 egg
200 g smeltet smør
3 dl sukker
225 g gulrot (ca 3 middels store gulrøtter), skrelt og delt i biter
4 dl mel
1 ts bakepulver

frosting:
200 g smør
200 g melis
250 g kremost