Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

3225862c 028e 4643 babb 43f030eb9137

Sjokolade-smuldrepai med banan og krem

Pai blir best med Bremykt

Denne paien er bare så innmari god. Man kan få forskjellig resultat hver gang ved å endre type kjeks, det kan være både sjokolade, vanlig kjeks eller med vaniljesmak. Den smelter i munnen på en herlig måte. Jeg lager alltid denne til familieselskap, eller når venner kommer over. Stort pluss - den tar så kort tid å lage!! Ferdig på et blunk :-)

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne smakte jeg for første gang i England, jeg fikk den servert på en restaurant der når jeg var på ferie. Der brukte de noe som heter «Carnation Caramel», som egentlig kan minne om Hapå, men jeg bruker å lage karamell med kondensert melk siden jeg ikke liker Hapå..

Jeg hadde forresten ikke noe bilde av den, har lett i en evighet:( fant bare dette, etter den hadde blitt spist opp haha.

Fremgangsmåte

1. Bunnen er veldig lett å lage. Knus sjokoladekjeksen i en bolle, smelt smøret og bland det inn med kjeksen. Ta så å press kjeksen inn i paiformen, fyll godt opp rundt hele formen. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.

2. Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Etterhvert som det varmes opp, vil det tykne. La blandingen koke, og ikke glem å røre i mens. Den er ferdig når den er gyllen og litt tykkere.

3. Ta den ferdige (avkjølte) karamellen og hell over kjeksen i paiformen. Sett det inn i kjøleskapet i 15 minutter.

4. Nå er paien snart ferdig. Når det er klart til servering, er det bare å skjære opp banan, legge det opp på paien, vispe opp krem, legg det oppå bananen, og legg sjokoladeflak over kremen for en fin touch.

5. Bon appetit!! :-)

Ingredienser

21 eller 22cm paiform

Bunn:
400g sjokoladekjeks (jeg bruker gjende eller bixit)
150g bremykt smør

Karamellfyll:
1 boks (400g) Kondensert melk, søtet (ikke Vikingmelk!)
150g smør
100g lys sirup

Topping:
3 modne bananer
3dl kremfløte
Sjokoladeflak, rivet sjokolade