Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

387dea19 a8b8 4805 b3db a3432c569c1d

Mascarpone ostekake

Ostekake blir best med Bremykt

Verdens beste kake fylt med mascarpone ost, jordbær og blåbær

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Det er mitt favorit kake sånn jeg lagger fra 12 år ☺️

Fremgangsmåte

Først :
Kjeks jeg setter inn i blender og tar jeg ut når er sånn fast masse, smelte jeg smør og etter på setter jeg til kjeks masse sammen med kondensertmelk blande alt godt og setter det masse til en kake form. Legger jeg til kjøleskap for ca 30min.
Krem :
Tar en liten skål og setter jeg inn gelatinpulver med 5dl vann og lar jeg smelte for ca 20min.
Pisk opp yoghurt, melis, vaniljesukker og mascarpone ost. Setter jeg gelatinpulver til micro for ca 2 min når det smelter og legger jeg til mascarpone masse. Igjen pisk opp jeg det masse. Til en annen skål opp til stivhet piske opp kremfløtte og setter jeg til mascarpone masse.
Krem helle ut til kjeks masse og legger jeg alt til kjøleskap for 3 timer.
Etter 3 timer setter jeg bare jordbær og blåbær på toppen

Ingredienser

For grunnlaget trenger du :
300g kjeks (f.eks first price mariekjeks)
150g bremykt smør
0,5 flaske med kondensert melk fra nestle

For krem trenger du:
500g mascarpone ost
400g kremfløtte
200g vanlig (naturel) yoghurt
0,5 ts vaniljesukker
150g melis
30g gelatinpulver