Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 4669

Glutenfri Rull mørk sjokolade kake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Glutenfri sjokolade kake med sjokolade og bringebær mous

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg lager den som porsjon kake også!

Dette er våres beste og enkleste hverdagslykke i årevis

Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur: 220 grader, steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Det gjør at kaken ikke fester seg.

Krem
1-Bløtlegg gelatinen i 4 ss kaldt vann
2-varm fløten til kokepunkt! Ikke kok! Så legge sjokolade biter over den varme fløten og la den smelte helt, bruk visp pr hånd! Ta ut gelatinen fra vannet og legg den i fløten.
3-Legg smør oppi fløteblandingen og visp PR hånd eller på maskinen og la det på benken for å bli kaldt!
Ikke i kjøleskap!
4-Visp eggehvit med noen dråper edikk og litt salt til det blir som marengs.
5-Bland forsiktig marengsen med kremen og fordel over hele avkjølte kaken.

-Brett kaken forsiktig og la den stivne i kjøleskapet!

Bringebær puddingkrem

Kjøp ferdig bringebær pudding blanding og følg opp fremgangsmåten

Fordel den som du ønsker øver kaken og pynt med bør.

Ingredienser

Kake
3 egg
75 gm sukker
1 Ts bakepulver
20 gm gluten frikakao
50 gm semper glutenfri mel

Krem
200 gm mørk eller melke sjokolade
50 gm fløte
50 gm Bremykt smør
2 eggehviter
4 plate gelatin