Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

18

Melfri hasselnøtt sjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Dette er en saftig sjokoladekake uten mel. Kan spises også av de som unngår gluten. Enkelt å lage men likevel ingen kommer til å tro at den er hjemmelaget og ikke kjøpt hos konditor.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Sett ovnen på 180°C (170°C m/vift).
2. Smør 20cm springform eller kledd m/bakepapir (kaken er veldig delikat)
3. Ha hasselnøtter i en skål - hell over kokende vann la dem stå et minutt. Hell av vannet og stekk hasselnøtter i ovnen for 5-10 minutter. Pass på at du ikke brenner dem. Mal opp nøtter i en hurtigmikser med en klype nellik/muskatnøtt.
4. Smelt forsiktig sjokolade, smør og 40g sukker over vannbad (bain-marie).
5. Skill eggeplommer fra eggehviter.
6. Vend eggeplommer og malte hasselnøtter i sjokoladeblandingen. Rør godt sammen.
7. Visp eggehvitene til hardt skum Ha i 10g sukker mens du visper. Når massen er blank og smidig vend den forsiktig og gradvis i hasselnøtt- og sjokoladeblandingen. Ikke rør for mye slik at blandingen er lett og luftig.
8. Fyll røren i den smurte springformen. Stek kaken midt i ovnen i ca 20 minutter. La kaken avkjøles i ca. 15 min. Dra kniven rund kanten for å løse den fra formen. Ta ut og snu opppå serveringsfatet slik at det som var bunnen er toppen av kaken.
Ganache:
1. Smelt forsiktig sjokolade, fløte og smør over vannbad.
2. Strykes lett på kaken når den er avkjølt.
3. Pynt med bringebær. Kan også pyntes med andre bær eller frukter.

Ingredienser

For kakebunn:

70g hasselnøtter
En klype malt nellik/muskatnøtt
160g 70% kakao kokesjokolade
90g usaltet smør
40g sukker
10g sukker
3 egg

For ganache

40g 70% kakao kokesjokolade
60g kokesjokolade (mørk eller lys avhengig av hva du foretrekker)
0,5 dl kremfløte
25g usaltet smør

400g bringebær for pynting