Legg inn oppskrift
20170402 151816

Kanelstenger

Kanelboller blir best med Bremykt

Utrolig gode,luftige kanelstenger som smelter på tunga. Alltid like populære.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Disse kanelstengene laget alltid min mor til skoleavslutninger,bursdager,selskaper og utlodninger når jeg vokste opp.
Jeg har selv bakt dem masse til venner,skoletilstelninger,og de blir stadig snakket om.

Fremgangsmåte

*Varm melk og sukker til 37 grader. Og rør til sukkeret er helt løst opp.
*Ha hvetemel,bakepulver,tørrgjær, og salt i bakebollen og bland sammen.
*Tilsett melken og kjør med eltekrok på middels fart i 10 minutter.
*Tilsett romtemperert bremyk og kjør videre i 10 minutter.
*Ha plast over bakebollen og hev i en time.

*Smørblandkng til pensling:
Bland sammen romtemperert bremyk,sukkeret og kanelet.

*Ha litt smaksnøytral olje på benken og hell ut deigen.

*Del deigen i 10 biter, og rull dem i en pølse på ca 10 cm lang.

*Legg dem på et stekebrett med bakepapir under og sett brettene inn i en kald stekeovn. IKKE SLÅ PÅ STEKEOVNEN!!
*La dem heve i en time.
*Ta brettene ut og sett ovnen på 200 grader.
*Pensle stengene med den myke smørblandingen.
* Når ovnen er varm stekes dem midt i ovnen i 10 min eller til de er gyldent brune.
* Lykke til og nyt dem...

Ingredienser

5 dl melk
150 g sukker
1 pose tørrgjær
2 ts bakepulver
800 g hvetemel
1 ts salt
150 g bremyk

*Til pensling:
150 g bremyk
150 g sukker
2-3 ts kanel eller mer etter smak