Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 3694

Ostekake med smak av pasjonsfrukt

Ostekake blir best med Bremykt

Frisk ostekake med smak av pasjonsfrukt

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Knus kjeksen til smuler.
3. Bland de knuste kjeksene med sukker og smeltet Bremykt.
4. Kle en springform (24 cm) med bakepapir.
5. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen, sett i kjøleskapet.
6. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten. Bruk en stavmikser til å knuse fruktsekken rundt frøene.
7. Gni blandingen gjennom en sil og fjern frøene. Dette skal gi ca 1 1/2dl pasjonsfruktsaft.
8. Visp sammen kremost og sukker til en glatt og myk blanding.
9. Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
10. Varm opp limesaften+raspet skall, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften.
11. Tilsett pasjonsfruktsaften og hell blandingen over i ostemassen mens du rører forsiktig. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen.
12. Hell kremen over kjeksbunnen og stryk toppen glatt. Dunk gjerne kaken i bordet et par ganger for å sikre at luftbobler forsvinner.
13. La kaken stå i kjøleskapet i, minst, 6 timer før servering.
14. Pynt med ønsket topping
15. Bon appetit!

Ingredienser

Kjeksbunn:
300 g digestive kjeks
3 ss brunt sukker
6 ss smeltet Bremykt

Ostekrem:
500 g Philadephia naturell
300 g sukker
1 1/2 dl rå pasjonsfruktsaft, ca. 7 stk pasjonsfrukt
Saften og skallet av 1 lime
3ss gelatinpulver
6 dl kremfløte