Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2018

Vi er klare med en ny konkurranse denne høsten. Startskuddet går mandag 1. oktober.

Sjokolade appelsin cake

Appelsin Sjokoladekake med smørkrem

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En kake med en herlig intens sjokolade smak og en tvist av appelsin, toppet med smørkrem

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

En sjokoman's favoritt kake som har den beste kombinasjonen mellom sjokolade og appelsin.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Bland hvetemel, kakao, bakepulver, salt og sukker og Bremykt i en kjøkkenmaskin.
Ha i kaffe, melk, appelsin skall og essens og bland sammen.
Miks 2 egg i en skål og ha i blandingen.

Bakes i ovnen på 180 gr i ca. 30 min.

Sjokoladekrem:

Varm opp fløte til nesten kokepunkt og ha i sjokolade.
La sjokoladen smelte av seg selv.
Miks forsiktig etter 10 minutter.
Ha i appelsin liquer etter 30 min.
Avkjøl
Mikse kremen før du har den i kaken

Sjokoladeglasur:

Kok opp fløte, vann, sukker og kakao under stadig omrøring. La det koke i 4 minutter.
Avkjøl og ha i gelantin. Sil glasuren

Smørkrem:

Miks Bremykt til hvit masse og ha i silt melis litt av gangen.
Ha i fløte og appelsinskall.

Del kakebunnen i 2 like deler.
Legg på sjokoladekrem i mellom
Ha sjokoladeglasur over kaken.
Avkjøl i kjøleskap i 2-3 timer
Dekorer med smørkrem.

Bon appetit!

Ingredienser

Kakebunn:

150 g Hvetemel
50 g Kakao
1 ts Bakepulver
1/2 ts Salt
1 ts Revet appelsinskall
250 g Sukker
115 g Bremykt
1,2 dl Sterk Kaffe
1,2 dl Melk
1 Flaske appelsin essens
2 Egg

Sjokoladekrem:

2 dl Fløte
200 g Sjokolade
0,1 dl Appelsin liquer

Sjokoladeglasur:

1,2 dl Fløte
1,2 dl Vann
130 g Sukker
55 g Kakao
6 g Gelantin

Smørkrem:

230 g Bremykt
390 g Melis
2 ts Fløte
Revet Appelsinskall