Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Kaker

Krydderkake

Kaker blir best med Bremykt

Krydderkake med krem/vanilljeis

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne har vært en favoritt fra barneår, der den ofte er blitt brukt i forbindelse med min farmor som elsket denne veldig høgt

Fremgangsmåte

1: Til denne oppskriften trenger du en langpanne på størrelse med høyplatene til ovnen som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

2: Smelt smør. Visp egg lett med en visp. Gaffel går også, men mange opplever det lettere med visp. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg og melk.

3: Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30-45 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.

4: Her kommer valgmuligheten inn. Ved bruken av krem mikser du fløte og sukker sammen til en tykk masse som.

Servering:
Kutt eller skjær opp stykkene i passe stykker og plasser på fat eller skål. Dryss melispulver, og legg ei spiseskje krem eller vanilljeis på topp. Kan også pyntes med karamellsaus rundt.

Ingredienser

200 g Bremykt
6 stk egg
800 g sukker
1000 g hvetemel
8 ts bakepulver
8 ts ingefær
8 ts nellik
8 ts kanel
10 dl melk med 3,5 % fett eller annen melk

Ved bruk av krem:
3-6 dl fløte
1-2 teskje sukker

Annet/valgfritt:
melispulver
karamellsaus