Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Sjokolade og appelsinkaker

Sjokolade og appelsinkaker

Kaker blir best med Bremykt

Små søte munnfuller med appelsin og sjokolade

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er blitt en favoritt i vintermånedene hjemme hos oss. Og rundt juletider lukter det skikkelig jul med appelsiner og sjokolade. De er enkle å trille ut og er perfekte for å bake sammen med barna.

Fremgangsmåte

1) Rør Bremyk og sukker til det er hvitt
2) Hakk sjokoladen
3) Riv skallet fra de ubehandlete appelsinene
4) Tilsett hvetemel sammen med alle de andre ingredientene og rør raskt sammen
5) Legg deigen i en plastikkpose og la den hvile en times tid i kjøleskapet
6) Sett stekeovnen på 170 c med over og undervarme uten varmluft
7) Dekk stekeplaten med bakepapir
8) Trill ut kakene omtrent så store som valnøtter og sett dem på stekeplaten med avstand mellom kakene siden de vil sige noe ut
9) Sett brette på nest nederste rille i den varme stekeovnen stekes i ca 10 min til de er gylne ( pass på at de ikke blir for brune under
10) Trill ut de andre kakene i mens og stek kakene i flere vendinger.
11) Kakene er ganske skjøre når de er varme så pass når du tar dem vekk fra stekeplaten

Ingredienser

350 gr Bremyk, 150 gr brunt sukker, 80 gr lys sirup, 2 tsk bakepulver, 1 tsk vaniljesukker, 2 ubehandlet appelsiner, 150 gr mørk sjokolade, 80 gr kandisert appelsinskall, 550 gr hvetemel