Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

2017 10 05 16.35.08 01

Karamellisert eplekake

Eplekake blir best med Bremykt

En saftig og smakfull eplekake med epleskiver som er karamellisert.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Oppskriften har vært en favoritt gjennom oppveksten. Så dette er min mors beste oppskrift som jeg selv har videreutviklet ved å karamellisere eplene.

Fremgangsmåte

Eplene skrelles, og deles i skiver. 200 g. sukker og 2 ss. vann varmes i stekepanne eller kjele. Når sukkeret er karamellisert vendes epleskivene i, og får trekke i ett par minutter. Ta opp epleskivene, og legg de utover på en fjøl.

Kaken:
Bremykt smør og melk kokes opp.
Egg og sukker piskes.
Tilsett hvetemel, kanel, og bakepulver.
Hell røren i springform og dytt epleskivene ned i røren. Dryss over tynt lag sukker og kanel.
Stekes på nederste rille i 225 grader i 20-25 min. Sjekk med kakenål, og legg gjerne over litt bakepapir mot slutten av steketiden.

Ingredienser

220 g Bremykt
2 dl. helmelk
4 egg
5 dl. sukker
4 ts. bakepulver
6 dl. hvetemel
5 epler
1 ts. kanel