Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

497 1908236 9 1467616042726

Jordbær ostekake - sukkerfri

Ostekake blir best med Bremykt

Kaken som lurer alle. Den er så og si sukkerfri, men det kjennes ikke på smaken. Den er frisk og søt. Kombinasjonen med jordbær og sjokolade er perfekt.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg prøver å leve sukkerfritt, og har i mange år prøvd å utvikle kaker som alle kan spise. Denne kaken er den første, som min kritiske søster ble lurt av. Hun kunne ikke tro at denne faktisk var sukkerfri. Jeg har derfor laget denne kaken til de fleste anledninger, og alle som smaker den, skryter, og ønsker oppskrift.

Fremgangsmåte

Bunnen:

Til en 22 cm springform. 

Rør sammen mandel mel, kakaopulver og søtningsmiddel.
Ha i smeltet bremykt og bland til godt. Trykk(ikke press) massen jevnt ned i bunnen av formen. Sett halve bær oppreist rundt kanten av formen. Sett i kjøleskapet, mens du lager fyllet.
Fyll:
Varm opp jordbærene og 0,5 dl vann på middels varme. Når de koker, reduserer du varmen til lav og kok til de faller fra hverandre.
I en liten bolle, rør sammen gelatin og 2 ss vann. La stå i 1 minutt. Ha i jordbærpuré og rør til gelatinen er helt oppløst. La blandingen avkjøles mens du fortsetter  med siste rest.
Pisk kremfløte med vanilje, til det blir myke topper. Settes til side.
I en stor bolle, pisk kremosten glatt. Rør i søtningsmiddel, og deretter ha i jordbærpurèen.
Forsiktig, med slikkepott, bland i pisket krem. Spre blandingen forsiktig over bunnen.
Settes i kjøleskapet i minst 3 timer.
Når kaken er avkjølt, bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra formen. Prøv å få kniven utenfor bærene slik at du beholder den fine dekoren rundt kaken.

Sjokolade Ganache:
I en kjele, over svak varme, smeltes bremykt og sjokolade sammen, rør til en jevn røre.
Avkjøles 5 til 10 minutter, til den er tykkere, men fortsatt hellbar.
Helles over toppen av kaken, slik at det drypper ned sidene.
La den stå i 20 minutter før servering, for å sette seg.

Ha gjerne noen jordbær i sjokolade ganachen før den er stivnet.

Ingredienser

Bunn:
4,5 dl mandelmel
5 ss kakao
2 ss sukrin melis og 15 dråper stevia sjokoladesmak (kan bruke vanlig), eller 2 ss tagatesse
100 g bremykt, smeltet
10 - 12 jordbær, delt i to

Fyllet:
6 dl hakkede jordbær
0,5 dl vann
2 ts gelantinpulver
2 dl kremfløte
450 g kremost, myknet
1 ts flytende stevia eller 3 ts tagatesse

Sjokolade Ganache:
100 g bremykt, smeltet
100 g sjokolade 70%