Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2018

Vi er klare med en ny konkurranse denne høsten. Startskuddet går mandag 1. oktober.

987ed5bd d468 412d aea4 ba9039d06660

«Italiensk kjærlighet» Trøffelkake med Italiensk marengs ❤️

Annet blir best med Bremykt

Trøffelkake med en sprø nøttebunn, sjokoladefyll og italiensk marengs. Serveres med bringebærcoulis.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

♡ Bunn:
Kvern mandler/hasselnøtter med skallet på i en mandelkvern eller blender.
Stivpisk eggehvitene sammen med sukker, deretter rører du forsiktig inn malte mandler/hasselnøtter. Hell røren i en rund smurt kakeform (26 cm) med bakepapir i bunnen, og stek på 180 grader i ca 30 minutter. La bunnen avkjøles helt før du lager resten av kaken.
Når bunnen er helt avkjølt, er det lurt å skjære med en kniv langs kanten av kakeformen, for så å åpne kakeformen litt så bunnen løsner fra kantene. Det gjør det enklere å få ut kaken helt til slutt. Ta kaken ut av formen og plasser den på ønsket kakefat. Vask springform-ringen og sett den tilbake rundt kaken. Viktig at ringen er helt tett, hvis ikke den er helt tett kan du bruke en kakering som er 1 str. mindre. (24 cm)

♡ Sjokoladefyll:
Kok opp fløte, trekk kaserollen av platen og ha i smør og hakket sjokolade. La det stå i 1-2 min. Rør så forsiktig til alt er smeltet. Avkjøl fyllet litt (ca. 10 min) og hell det deretter over den avkjølte bunnen. Sett bunnen med sjokoladefyllet inn i kjøleskapet til den stivner, helst over natten.

♡ Italiensk marengs:
Pisk eggehvitene stive sammen med 50 g av sukkeret og sitronsaft. Bruk lav/medium hastighet på mikseren, da får du pisket inn mer luft. Kok opp resten av sukkeret og vann og la det koke til temperaturen er 120-121 grader (bruk sukkertøytermometer). Hell sukkervannet (sirupen) i en tynn stråle i eggehviten mens du visper på medium hastighet (unngå å treffe vispen). Ikke la sirupen avkjøle før du har den i eggehviten! Pisk så kraftig i ca 10-15 minutter, til marengsen er blitt stiv og blank, og den har fått romtemperatur. Ha i vaniljepaste (eller ekstrakt) på slutten.

Montering:
Skjær langs kanten av springform-ringen før du løsner den, så fyllet ikke henger fast. Bre marengsen over bunnen med sjokoladefyllet.

Bruk en créme brûlée-brenner over marengsen, så den får en fin farge. Du kan eventuelt sette kaken under grillen i ovnen ett minutt eller to. Pynt etter ønske, gjerne med friske bær.

La kaken avkjøles i kjøleskap frem til servering.

Serveres med hjemmelaget bærsaus/coulis.

Bon Appètit❤️

Ingredienser

Bunn:
5 eggehviter
200 g sukker
125 g hasselnøtter
125 g mandler
1-2 ts ekte vaniljesukker/vanilje paste/vaniljeekstrakt

Sjokoladefyll:
3 dl fløte
275 g sjokolade (gjerne en blanding av 70% og melkesjokolade)
1 ss smør

Italiensk marengs:
250 g sukker
1 dl vann
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
1 ts vanilje -paste/ekstrakt

Bringebærcoulis:
0,5 dl vann
75 g sukker
Ca 1/2 sitron
250 g frosne bringebær