Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Sjokolade honningkake Medovik

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Medovik ("mjod" betyr honning) er en nydelig honningkake, som består av mange tynne kakebunner og deilig krem . Jeg har laget en sjokolade versjon av den russiske klassiker.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader og la den forvarme seg mens du starter på deigen til kakebunnen.

Kakebunn:

Ha smøret og sukker i en stor bolle over et vannbad.
Varm opp blandingen til smøret er smeltet , rør godt om til sukker blir oppløst.
Fjern blandingen fra varmen. Tilsett honning, bakepulver og bland godt sammen.
Sett så blandingen over vannbadet igjen, på lav varme i noen minutter. Når blandingen har hevet seg omtrent tre ganger av den opprinnelige størrelsen, tilsett mel og kakao. Elt så deigen på en melet overflate.

Del deigen opp i 12 biter som kjevles ut til runde leiver, ca. 15-16 cm i diameter. Sett dem på et melet stekebrett i den forvarmede ovnen, i ca 4 minutter. La dem så avkjøles under et bakehåndkle.

Krem og ​​fylling:

Visp sammen smør og melis til en helhetlig masse.
Tilsett så kremost, kakao og vanilje og bland godt sammen.
Legg den første kakebunnen på et kakefat og dekk den med krem​​.
Fortsett på denne måten til du har brukt opp alle 11 resterende delene av kakebunnen, med et lag av krem mellom hvert lag.
Spre så den resterende kremen ​​ jevnt over toppen og sidene av kaken.

Tilslutt strø over med sjokoladestrøssel og pynt med sjokolade truffler.

Ingredienser


130 gram Bremykt
200 gram sukker
2 egg
2 ts bakepulver
90 gram honning
500 gram mel
60 gr kakao

Til fylling:
600 gr Philadelphia ost
250 gr Bremykt
3-4 dl melis
2 ts vanilje ekstrakt
40 gr kakao

Til pynt :
2 pk sjokoladestrøssel