Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Sjokoladekake med tyttebær

Sjokoladekake med nyrørt tyttebær og krem.

Kaker blir best med Bremykt

En fantastisk god og smakfull sjokoladekake med frisk smak av tyttebær og krem. Kaken er dynket med saften av tyttebær.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg har laget oppskriften selv. Kaken ble servert på et møte i bygdas Husflidslag til stor begeistring for de frammøtte. Kaken er frisk og lett i smaken. Dette blir favorittkaken min.

Fremgangsmåte

Sjokoladekaken: (Lag to rører)
Smelt smøret
Kaldt vann, kakao og vaniljesukker tilsettes i smøret.
Pisk eggene lett før de tilsettes.
Farin, hvetemel og bakepulver vendes inn i røren til slutt.
Helles i to former à 24 cm. Stekes i 45 min nederst i ovnen ved 170 grader.

Fyll:
Kremen piskes stiv, vend deretter inn rørt tyttebær.
Del hver bunn i to, dynk med tyttebærsaft og legg kremfyll mellom lagene. Gjem litt kremfyll til pynt.

Ostekrem:
Pisk sammen ingrediensene til en lett og luftig krem.
Pynt toppen og øverste del av sidene med ostekrem.
Pynt nederste del av kaken med tyttbærkrem.

Ingredienser

Sjokoladekake med tyttebærkrem og toppet med ostekrem.
Kakebunn (lag to bunner, lag røren to ganger)
125g smeltet bremykt
1 dl vann
3 spiseskjeer kakao
1 teskje vaniljesukker
4 egg
240g farin
150g hvetemel
3 teskjeer bakepulver

Fyll
3 pk kremfløte
1 1/2 dl rørt tyttebær

Ostekrem (på toppen)
200 g Philadelphia
200 g Bremykt
400 g melis